Vitaking sulforaphane from broccoli kapszula 60 db
Brokkoli koncentrátum a mindennapokra A brokkoli a közelmúltban ez a hatóanyag több vizsgálat középpontjába került. Egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt. A brokkoli igazi multivitamin és ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E– és B-vitamint tartalmaz. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne. A legértékesebb vegyülete mégis a szulforafán. A brokkolicsírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is. Mindennapos fogyasztás Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a kivonatot kapszulában, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért. Tehát egészséges, de sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike. Szulforafán a brokkolin kívül a karfiolban és a káposztában – és más káposztafélékben – is található, de legnagyobb mennyiségben a friss brokkoliban fordul elő. Az lenne a legideálisabb, ha mindenki friss zöldségformájában jutna hozzá ehhez a fontos tápanyaghoz. De ha ezt nem tudja megtenni, nagyszerű megoldást jelent a hatóanyag koncentrátum kapszulába zárva. Az elérhető kutatási eredmények alapján a brokkolicsíra- és magkivonat tipikus adagolása napi 50–100mg szulforafán-glukozinolát, kisebb adagokra osztva. Termékünk kapszulánként 100mg koncentrált brokkoli csíra kivonatot tartalmaz, melyből 400mcg a szulforafán tartalom. Paul Thornalley professzor szerint: “… fontos lenne a jövőben nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy minél több brokkoli, kelbimbó és káposzta legyen a cukorbetegek étlapján. “Hisszük, hogy jót fog tenni nekik.”
A legjobb ár-teljesítmény arányt kínáljuk. Használja ki az ajánlatot, mielőtt drágább lesz.
Termékleírás Vitaking sulforaphane from broccoli kapszula 60 db
Termékleírás Vitaking sulforaphane from broccoli kapszula 60 db