Natur Tanya sörélesztő pehely - adalékanyagmentes, gluténmentes inaktívált sörélesztő, ízesítésre vagy sajt helyettesítésére. 200 g
Részletek
Adatok
Részletek
A SÖRÉLESZTŐ PEHELY EGY SZABAD SZEMMEL NEM LÁTHATÓ, MIKROSZKOPIKUS MÉRETŰ ÉS TOJÁSALAKÚ EGYSEJTŰ GOMBÁBÓL KÉSZÜL (SACCHAROMYCES CEREVISIAE).
A sütéshez használt élesztő ugyanebből a gombából származik, a különbség az, hogy a sörélesztőt komlón vagy csíráztatott árpamalátán tenyésztik. Erjedést követően az élesztőgombát inaktiválják, így nem tartalmaz élesztősejteket, ezért nem kell attól tartani, hogy más gombák túlszaporodását idézné elő a szervezetben (Candida esetén is fogyasztható).
A sörélesztő a nemes táptalajoknak köszönhetően gazdag tápanyagokban: fehérjékben, esszenciális aminosavakban, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban. Utóbbiak aminosavakhoz kötve találhatóak meg benne, így rendkívül jó a felszívódásuk. Mindezek a paraméterek teszik a sörélesztőt valódi super food-á.
SÖRÉLESZTŐ PEHELY FELHASZNÁLÁSA
A sörélesztő pelyhet nagyon könnyen beépíthetjük az étrendünkbe, naponta 1-2 evőkanál elfogyasztása ajánlott. Fogyaszthatjuk önmagában, elkeverhetjük vagy rászórhatjuk ételeinkre (pl. salátákra, rántotta tetejére), adhatjuk smoothiekba, vagy mivel hőstabil, így főtt ételbe is keverhető, például főzelékek, krémlevesek dúsítására.
Kedvező hatásai miatt táplálékkiegészítőként is használják. Hozzájárul az emésztés egészségéhez, az egészséges vércukorszinthez, az immunrendszer, az idegrendszer és az agy támogatásához. Tápanyagai kedvezően hatnak a haj, a bőr és a körmök egészségére, illetve szépségére.
A SÖRÉLESZTŐ ÍZÉT SOKAN A PARMEZÁNÉHOZ HASONLÍTJÁK
A diétázók és vegánok régóta használják parmezán helyett a sörélesztő pelyhet. Sajtos íze elkészítés nélkül is ízletessebbé teszi a tésztákat, sült zöldségeket és salátákat, ha azokat megszórjuk vele. Persze számtalan vegán sajt és sajtszósz is készül sörélesztő pehellyel, például kesudióval, fokhagymával és vízzel, mely igen ízletes pizzák vagy tészták mártásaként.
A sütéshez használt élesztő ugyanebből a gombából származik, a különbség az, hogy a sörélesztőt komlón vagy csíráztatott árpamalátán tenyésztik. Erjedést követően az élesztőgombát inaktiválják, így nem tartalmaz élesztősejteket, ezért nem kell attól tartani, hogy más gombák túlszaporodását idézné elő a szervezetben (Candida esetén is fogyasztható).
A sörélesztő a nemes táptalajoknak köszönhetően gazdag tápanyagokban: fehérjékben, esszenciális aminosavakban, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban. Utóbbiak aminosavakhoz kötve találhatóak meg benne, így rendkívül jó a felszívódásuk. Mindezek a paraméterek teszik a sörélesztőt valódi super food-á.
SÖRÉLESZTŐ PEHELY FELHASZNÁLÁSA
A sörélesztő pelyhet nagyon könnyen beépíthetjük az étrendünkbe, naponta 1-2 evőkanál elfogyasztása ajánlott. Fogyaszthatjuk önmagában, elkeverhetjük vagy rászórhatjuk ételeinkre (pl. salátákra, rántotta tetejére), adhatjuk smoothiekba, vagy mivel hőstabil, így főtt ételbe is keverhető, például főzelékek, krémlevesek dúsítására.
Kedvező hatásai miatt táplálékkiegészítőként is használják. Hozzájárul az emésztés egészségéhez, az egészséges vércukorszinthez, az immunrendszer, az idegrendszer és az agy támogatásához. Tápanyagai kedvezően hatnak a haj, a bőr és a körmök egészségére, illetve szépségére.
A SÖRÉLESZTŐ ÍZÉT SOKAN A PARMEZÁNÉHOZ HASONLÍTJÁK
A diétázók és vegánok régóta használják parmezán helyett a sörélesztő pelyhet. Sajtos íze elkészítés nélkül is ízletessebbé teszi a tésztákat, sült zöldségeket és salátákat, ha azokat megszórjuk vele. Persze számtalan vegán sajt és sajtszósz is készül sörélesztő pehellyel, például kesudióval, fokhagymával és vízzel, mely igen ízletes pizzák vagy tészták mártásaként.
Adatok
Márka
Natur Tanya
Származási hely
Magyarország